Memphis zdolal Clippers a vynútil si siedmy zápas

12.05.2012 Celý región

Los Angeles 12. mája (TASR) - Basketbalisti Memphisu Grizzlies zvíťazili v noci na sobotu nad domácimi Los Angeles Clippers 90:88 a vynútili si v sérii 1. kola siedmy zápas. Rozhodujúci duel budú hostiť v noci na pondelok práve Grizzlies.

Pod tesné víťazstvo a vyrovnanie stavu série na 3:3 sa podpísal Španiel Marc Gasol 23 bodmi a Zach Randolph 18 bodmi a 16 doskokmi. "Sústredili sme sa na naše obranné úlohy a to bol veľký dôvod, prečo sme vyhrali. Hrali sme podstatne disciplinovanejšie a celý tím sa snaží nachádzať ma voľného pod košom," vyhlásil Gasol, ktorého brat Pau si zahrá v drese LA Lakers siedmy zápas s Denverom už o deň skôr.

Clippers mali pritom súpera už po druhý raz na lopatkách a viedli osem minút pred koncom o osem bodov. V domácom drese aj napriek zraneniu kolena najviac bodov nastrieľal Blake Griffin (17).

Memphis sa v prípade postupu do semifinále Západnej konferencie môže stať len deviatym tímom v histórii profiligy, ktorý otočil sériu vo svoj prospech zo stavu 1:3. Naopak Clips sa môžu dostať do 2. kola len po druhý raz od roku 1984. "Táto prehra musí bolieť. Ak by to tak nebolo, znamenalo by to, že nám to je jedno," zdôraznil pilier domácich Chris Paul, ktorého trápila bolesť v pravom boku a nastrieľal iba 11 bodov.

NBA - play off, 1. kolo:

Západná konferencia - 6. zápas:

LA Clippers - Memphis 88:90
/stav série: 3:3/
 

Vyberte región